Loading Події

« All Події

  • This event has passed.

Гарячі рецепти для прохолодної осені від хіміків–харчовиків

Листопад 17 @ 11:00 - 13:00

Хімія і технологія висококалорійних хлібобулочних виробів та зігріваючих напоїв з пряно-ароматичними добавками

Наукові івенти зараз популярні так само, як і гарячі пиріжки. Якщо ви згодні, ласкаво просимо до нас на майстер-клас, впродовж якого ви дізнаєтесь, яку роль відіграє науковий підхід у приготуванні тіста; як досліджують борошно та дріжджі в лабораторії та будете мати змогу поекспериментувати з рецептурою зігріваючих напоїв з пряно–ароматичними добавками.

Дата та час: 17.11.2018, 11:00 – 13:00.
Місце: НТУ «ХПІ». Технічний корпус, 2-й поверх. Кафедра технології жирів та продуктів бродіння.
Освітній проект: «Світ харчових продуктів»
Формат заходу: Майстер-клас, дегустація
Шкільні предмети яким відповідає захід: Хімія, Біологія
Вік аудиторії:  Від 12 до 17- ти років
Тривалість: 2 години.
Організатор (кафедра): Кафедра технології жирів та продуктів бродіння
Відповідальна особа/лектор : Доц. Матюхов Д.В.,

dmliamge@gmail.com

0992879160

Розширений опис:

Науку потрібно робити з холодною головою, гарячим серцем та у доброму гуморі. А щоб осіння погода не зіпсувала гарний настрій, голові та серцю потрібна смачна їжа і тепла компанія, до якої Кафедра технології жирів і продуктів бродіння запрошує Вас приєднатися в цей вихідний день, щоб дізнатись більше про технологію хлібобулочних виробів із високим вмістом жирів, а також прийняти участь у виготовленні і дегустації зігріваючого напою з різноманітними пряно-ароматичними компонентами.

Калорійнсть їжі корелює з її популярністю і особливо в холодну пору року. Пиріжки та пончики незмінно користуються заслуженою увагою серед людей, навіть якщо у цьому не всі зізнаються.

Ми розповімо, як за допомогою лабораторних методів оцінюють якість основних інгредієнтів тіста – дріжджів та борошна.

Доки випікаються пиріжки, наші відвідувачі матимуть змогу дослідити під мікроскопом зовнішній вид часток борошна, поведінку клітин дріжджів; дізнаються, що таке глютен, чи є глютен у борошні, чи має він там бути та кому корисна безглютенова дієта.

Але наш майстер-клас не був би завершеним без зігріваючих, ароматних напоїв, для яких ми разом з нашими гостями розробимо рецептуру в залежності від їхніх вподобань та які виготовимо, демонструючи всі стадії технологічного процесу: підготовку, подрібнення компонентів, дозування, процес варіння–екстрагування пряних речовин та декантації напою з осаду. Дегустація власноруч приготовлених продуктів та дружня бесіда стане фінальним акордом нашої зустрічі.

Поширити:

Деталі

Дата:
Листопад 17
Час:
11:00 - 13:00
Подія Category:
Сайт:
https://web.kpi.kharkov.ua/tg/

Організатор

Кафедра технології жирів та продуктів бродіння.
Телефон:
0992879160
Е-mail:
dmliamge@gmail.com
Сайт:
https://web.kpi.kharkov.ua/tg/