- This event has passed.
Карамель або “Ідеальні солодощі”.
12.01.2019 @ 10:00 - 12:00
Хімія і технологія карамельних виробів.
Цукор – синонім всього солодкого, а солодкий – один з основних і найулюбленіших наших смаків. Не дарма кажуть: Dolce vita – солодке життя! Але їсти цукор ложками – це не комільфо і, до того ж, не корисно. Тому вигадливе людство давно створило більш вишуканий варіант – карамель, або, як кажуть технологи, – карамельні вироби, до світу яких ми вас і запрошуємо цього разу. Тож бережіть язика:)
Дата та час: | 12.01.2019. 10:00 – 12:00 |
Місце: | НТУ «ХПІ». Арсенал Ідей Україна |
Освітній проект: | «Світ харчових продуктів» |
Формат заходу: | Інтерактивний майстер-клас. |
Шкільні предмети яким відповідає захід: | Хімія. |
Вік аудиторії: | Від 12 до 17- ти років |
Тривалість: | 2 години. (10:00–12:00) |
Організатор (кафедра): | Технології жирів і продуктів бродіння |
Відповідальна особа/лектор : | Доц. Матюхов Д.В.,
0992879160 |
Розширений опис:
Який ваш улюблений різновид карамелі?
Не може ж такого бути, щоб ви ще не визначились 🙂
Але відкрити для себе щось нове ніколи не пізно, адже карамелі вже налічується сотні найменувань.
А ще це легкий вхід до світу вуглеводів і, взагалі, органічної і харчової хімії. Починаючи з формули цукру (а, здається, що може бути простіше за цукор, адже він є на кожній кухні), ми швидко прийдемо до розуміння процесів і властивостей, які забезпечують карамелі різноманітність її форм. А смак та колір виробу легко піддаються трансформації завдяки можливості змішування розчинів цукру із багатьма барвниками, натуральними регуляторами кислотності, ароматизаторами та наповнювачами.