Loading Події

« All Події

  • This event has passed.

Карамель або “Ідеальні солодощі”.

Січень 12 @ 10:00 - 12:00

Хімія і технологія карамельних виробів.

Цукор – синонім всього солодкого, а солодкий – один з основних і найулюбленіших наших смаків. Не дарма кажуть: Dolce vita – солодке життя! Але їсти цукор ложками – це не комільфо і, до того ж, не корисно. Тому вигадливе людство давно створило більш вишуканий варіант – карамель, або, як кажуть технологи, – карамельні вироби, до світу яких ми вас і запрошуємо цього разу. Тож бережіть язика:)

Дата та час: 12.01.2019.  10:00 – 12:00
Місце: НТУ «ХПІ». Арсенал Ідей Україна
Освітній проект: «Світ харчових продуктів»
Формат заходу: Інтерактивний майстер-клас.
Шкільні предмети яким відповідає захід: Хімія.
Вік аудиторії: Від 12 до 17- ти років
Тривалість: 2 години. (10:00–12:00)
Організатор (кафедра): Технології жирів і продуктів бродіння
Відповідальна особа/лектор : Доц. Матюхов Д.В.,

dmliamge@gmail.com

0992879160

Розширений опис:

Який ваш улюблений різновид карамелі?

Не може ж такого бути, щоб ви ще не визначились 🙂

Але відкрити для себе щось нове ніколи не пізно, адже карамелі вже налічується сотні найменувань.

А ще це легкий вхід до світу вуглеводів і, взагалі, органічної і харчової хімії. Починаючи з формули цукру (а, здається, що може бути простіше за цукор, адже він є на кожній кухні), ми швидко прийдемо до розуміння процесів і властивостей, які забезпечують карамелі різноманітність її форм. А смак та колір виробу легко піддаються трансформації завдяки можливості змішування розчинів цукру із багатьма барвниками, натуральними регуляторами кислотності, ароматизаторами та наповнювачами.

Поширити:

Деталі

Дата:
Січень 12
Час:
10:00 - 12:00
Подія Category:

Місце проведення

Простір ідей: Science&Museum / Арсенал Ідей Україна, (НТУ “ХПІ”, Електрокорпус, 1 поверх)
вул. Кирпичова, 2, НТУ "ХПІ"
Харків, 61002 Ukraine
+ Google Map
Телефон:
+380 (57) 707-69-44
Сайт:
facebook.com/prostir.idei/