- This event has passed.
Лабораторна робота: Вітамін С (аскорбінова кислота) у соках
05.06.2020 @ 15:00 - 16:00
Лабораторна робота: Вітамін С (аскорбінова кислота) у соках
5 червня о 15:00
Повна назва | Вітамін С (аскорбінова кислота) у соках |
Предмет якому відповідає | Хімія, біологія |
Короткий опис | Аналітична хімія – це предмет, задача якого точне визначення вмісту будь-якої речовини будь-де. Наприклад, всім завжди цікаво, що міститься і в якій кількості в харчових продуктах та напоях, для виготовлення яких застосовують дуже різні ідеї та технології.
Вітаміни – тобто життєво-необхідні речовини, – одна з причин фізіологічної цінності нашої їжі. Вони як і інші речовини вступають у хімічні реакції, руйнуються, «відчувають» вплив температури. В цій роботі ми покажемо, як за допомогою нашого улюбленого предмету – хімії можна вивчати аскорбінову кислоту та її властивості і водночас визначимо кількість вітаміну С у світлих фруктових соках. |
Ведучій | Дмитро Матюхов, к.т.н., доцент кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «ХПІ» |
Онлайн-лабораторні – це сучасний формат традиційних демонстрацій дослідів, адаптованих до шкільної програми, що проводяться науковцями. Учасники онлайн-лабораторних, маючи доступ до трансляції, можуть самостійно повторити дослід або продемонструвати його запис.
Переглянути заплановані лабораторні роботи