Loading Події

« All Події

  • This event has passed.

Найпростіше оснащення хімічної лабораторії. Як і навіщо його використовувати

Березень 24 @ 11:00 - 13:00

Найпростіше оснащення хімічної лабораторії. Як і навіщо його використовувати

Лекція-майстер-клас «Хімічна лабораторія. Просте обладнання для не таких вже й простих дослідів»

 

Найпростіше оснащення хімічної лабораторії. Як і навіщо його використовувати на прикладі дослідження властивостей харчових продуктів.

Що оточує хіміка в лабораторії? Чим лабораторія відрізняється від кухні, а шкільна хімія від професійної? Як впізнати справжнього хіміка на світлинах? Розберемось разом у цих та інших цікавих і важливих питаннях.

Дата та час: 24 березня, 11:00 – 13:00.
Місце: НТУ «ХПІ». Технічний корпус, 2-й поверх. Кафедра технології жирів та продуктів бродіння.
Освітній проект: «Школа юного хіміка»
Формат заходу: Лекція і майстер-клас
Шкільні предмети яким відповідає захід: Хімія
Вік аудиторії:  Від 12 до 17- ти років
Тривалість: 2 години.
Організатор (кафедра): Технології жирів та продуктів бродіння
Відповідальна особа/лектор : Доц. Матюхов Д.В.,

dmliamge@gmail.com

0992879160

Розширений опис:

Лабораторія  ̶  це не тільки складні та незрозумілі прилади з комп’ютерним управлінням. Сучасні хіміки не можуть обійтись у своїй роботі також без різноманітного, а часом загадкового хімічного посуду, про особливості використання і різновиди якого піде мова в лекційній частині зустрічі.

Відвідувачі дізнаються:

  • що оточує хіміка в лабораторії;
  • чим лабораторія відрізняється від кухні, а шкільна хімія  ̶  від професійної;
  • як саме і для чого використовуються пробірки, бюкси, колби, стаканчики, бюретки, воронки, піпетки та інший лабораторний посуд;
  • яку роль відіграє папір у житті хіміка;
  • як зробити роботу в хімічній лабораторії безпечною, і як це пов’язано з властивостями лабораторного посуду.

Після інструктажу разом зі студентами кафедри бажаючі зможуть взяти участь у невеличкому лабораторному практикумі. Успішне виконання завдань (таких як приготування розчинів хімічних речовин, титрування) та вдалі відповіді на запитання будуть відзначені призами.

 

Поширити

Деталі

Дата:
Березень 24
Час:
11:00 - 13:00
Подія Categories:
, ,

Місце проведення

Кафедра технології жирів та продуктів бродіння
вул. Кирпичова, 2, НТУ "ХПІ"
Харків, 61002 Ukraine
+ Google Map
Сайт:
web.kpi.kharkov.ua/tg/