ВІДКРИТИЙ ОСВІТНІЙ ПРОЕКТ «ЇСТІВНА ХІМІЯ»

Освітній проект складається з серії заходів, що проходять у форматі MeetUp, для учнів середніх, старших класів середніх навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів і просто цікавляться. Проект «Їстівна хімія» відкритий для співпраці для однодумців і цікавляться.

 

Формат заходів: MeetUp – це поєднання справжніх лабораторних роботи і дуже цікавих лекцій.
Шкільні предмети, яким відповідає захід: хімія і біологія.
Вік аудиторії: від 7 до 99+ років.
Середня тривалість заходу: 150 хвилин.
Організатор: Кафедра органічного синтезу і нанотехнологій НТУ “ХПІ”.
Освітня програма: Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів (Спеціальність: 161 – Хімічні технології та інженерія).
Координатор проекту: Петров Сергій, к.т.н. (Ph.D), доцент кафедри органічного синтезу і нанотехнологій НТУ «ХПІ», +380 (63) 471-27-05, petrowsa@gmail.com, www.facebook.com/petrowsa
Команда проекту: 
  1. Кричковська Лідія – професор, д.б.н., завідувач кафедри органічного синтезу та нанотехнологій НТУ “ХПІ”
  2. Петров Сергій – к.т.н. (Ph.D), доцент кафедри органічного синтезу і нанотехнологій
  3. Белінська Анна – к.т.н. (Ph.D), доцент кафедри органічного синтезу і нанотехнологій
  4. Анан’єва Валерія – к.т.н. (Ph.D), старший викладач кафедри органічного синтезу і нанотехнологій
  5. Костенко Рая – студент
  6. Василейко Марина – студент
  7. Голобородько Дарина – студент
  8. Гайдідей Ірина – студент
  9. Ружинськая Катерина – студент

 

💎 ЗАХОДИ ПРОЕКТУ «ЇСТІВНА ХІМІЯ»:

Як взяти участь у наших MeetUp?

Для учбових закладів та інші організації: оберіть захід в якому ви хочете взяти участь та за попередньою домовленістю узгодьте дату та час його проведення. Зверніться до координатору проекту.

Для приватних осіб: слідкуйте за новинами про наші події та реєструйтеся на них.

 

 

📸 ФОТОЗВІТИ З НАШИХ MEETUP

Так пройшов MeetUp Мармелад від 11.11.2017

А ось так MeetUp Мармелад від 24.10.2017

А так MeetUp “Їстівна хімія: Казка і Бувальщина про жувальну гумку” 04.10.2017



 

 

📑 ДОКЛАДНІШЕ ПРО НАШ ОСВІТНІЙ ПРОЕКТ

Що таке MeetUp Їстівна хімія?

MeetUp (в нашому розумінні) – “неформальний” формат проведення освітніх заходів особливістю якого виявляєте, то що пізнання / навчання проходить в невимушеній атмосфері. При цьому MeetUp містить в своїй програмі справжні лекції та / або лабораторні роботи, що входять в навчальну програму ВНЗ.

Завдяки своєму особливому формату і практичних знань MeetUp цікавий широкій аудиторії. Одночасно в заході можуть брати участь різновікових групи людей (від 7 до 99+ років).
Одним з основних елементів MeetUp поряд з лекціями є лабораторні роботи у вигляді майстер класів, які дають пізнання через практику.

Відмінність наших meetup від звичайних майстер-класів в тому, що лекції підкріплюють лабораторну роботу (майстер-клас) теоретичними основами. Таке поєднання дозволяє отримати глибокі знання в досліджуваному питанні (звичайні майстер-класи дають знання на рівні механічного відтворення).

Ще однією важливою особливістю є команда, яка проводить MeetUp в переважній більшості складається із студентів, які із задоволенням діляться своїми знаннями та вмінням з гостями одночасно заряджаючи їх хорошим настроєм і мотивуючи до пізнання теми MeetUp.

Методологія MeetUp

Поєднання теорії та практики (лекції і лабораторної роботи) це безперечний факт, але ми вирішили посилити це поєднання особливою атмосферою MeetUp, що б слухачі незалежно від свого віку отримували нові знання із задоволенням і інтересом.

Під час проведення MeetUp ми чергуємо лекції і кілька різних лабораторних робіт суміжних по темі, що дозволяє слухачам “перемикатися” і продовжити ефективно сприймати інформацію. Завдяки цьому ми мінімізуємо втому. Середня тривалість повноформатного MeetUp становить 2,5-3 години.

Підсумок і логічне завершення – отримання цільового продукту або досягнення мети, заявленої в темі MeetUp. У випадку з продуктом ми прагнемо до того, щоб кожен учасник зміг його спробувати або забрати з собою.

Філософія MeetUp: Їстівна хімія

Мотивація проекту:
Інформування дітей щодо Вищого технічного освіту, а також мотивація до навчання точних і природничих наук в школі.

Проблеми:

  1. відсутність повноцінного інформаційного поля щодо технічних наук і професій.
  2. відсутність взаємодії та ефективної комунікації між з школами та вищими навчальними закладами.
  3. як наслідок, поганого інформування – абітурієнти в момент вступу до ВНЗ не можуть зробити зважений вибір, тому що не знають про технічних спеціальностях.

Мета проекту:
Популяризація технічних і природничих наук через свою діяльність. В умовах реформування шкіл – створення інформаційного поля і ефективної комунікації для підтримки і розвитку старших “профільних” класів і шкіл (напрямки профілів: точні та природничі науки).

There are no upcoming events at this time.

Є питання?

 

Поширити